Članak
ČLANCI

Trasher

indeks


On 6/2/11 11:45 PM, Ivica Lozic wrote:
> On 2.6.2011. 22:11, Rado wrote:
>> On 06/02/2011 08:44 PM, Ivica Lozic wrote:
>>
>>> Meni je trebalo 10 sekundi da pronadjem ove članke, što ukazuje da je
>>> ili brzoplet, ili meni vjerovatnije, da zapravo pokušava sam sebe
>>> hrabriti i uvjeravati da nije moguče da Si u pravu.
>>
>> Brzoplet, Ivice, brzoplet. Prouči što je Danijel rekao i pokušaj
>> njegovim tvrdnjama naći podršku u linkovima koje si poslao.
>
> Glup si Rado, glup :) Danijel je napisao da su tom napravom ubijali
> mamute s velike udaljenosti u prilično dalekoj prošlosti, na što si ti
> nešto posrao a ja pokazao da je Danijel bio u pravu.
>
> Da ponovim, glup si Rado, glup.

Ne proturiječim ovome što si napisao, ali postoji tu još jedan bitan element. Naime, Dejanović je u pravu. Ništa od onoga što si ti napisao ne opovrgava Dejanovićeve tvrdnje. To je nemoguće, zato što on ne iznosi tvrdnje, nego nesuvisla bulažnjenja, koja su po definiciji "non falsifiable". Ako ja napišem da su ljudi u pleistocenu atlatlom skidali mamute sa sto metara, a on napiše nešto na temu "ha ha mamuti sami popadaše kinetička energija lepa li si devojko prijatno", čime to možeš opovrgnuti?

Lik je lud, lik je nesuvisao, lik je običan idiot koji bulazni. On nema misli koje bi se moglo opovrgnuti, on ne iznosi teze koje bi se moglo oboriti. On naprosto iznosi nedorečenosti, aluzije, igra se s astralom kako ga je naučio njegov učitelj i bog Felix. Pokušava izazvati emocije, pokušava navesti čitatelja da interpolira nekakvu pamet u ono što je on nasrao, da završava njegove misli i da pogađa što je neizrečeno, ali on sam ne govori ništa. Ti si pogodio što je on *namjeravao*, dakle namjeravao se posrati po meni, i ispravno si zaključio da mu to nije uspjelo jer sam ja u pravu. Ali on nigdje nije napisao da ja nisam u pravu, niti je napisao zašto nisam u pravu. Lik je trasher, ljudsko smeće, a trasher se ne izražava u suvislim rečenicama koje imaju glavu i rep, i s kojima bi se moglo polemizirati, te ih tako i oboriti. Trasher izbjegava tu situaciju time što nikad neće reći ništa suvislo, nego će se podrigivati, isprđavati, cerekati i gluparati, a iz svog tog animalnog gestikuliranja i probavnog glasanja bi auditorij trebao izvući nekakav zaključak nepovoljan po onoga po kome trasher prdi i podriguje se.

Treba shvatiti što je Dejanović. On nije um s kojim se polemizira i kojemu bi se moglo dokazati da je u krivu. On je naprosto guzica koja prdi, i u koju eventualno možeš zabiti mrkvu, ali joj dokazati ne možeš ništa, jer tu nema ni argumenata, ni misaonosti, ni dokaza. Guzica naprosto prdi, a zašto, zato što je guzica.


Danijel Turina


toggle